Zināms, ka krūšturis ir viens no svarīgākajiem sieviešu apģērba elementiem, tas atbalsta un uzlabo sievietes koptēlu. Tomēr bieži vien pareiza apakšveļas kopšana tiek atstāta novārtā. Lai apakšveļa pēc iespējas ilgāk saglabātu savu formu un kvalitāti ir svarīgi to pareizi mazgāt un uzglabāt. Ja mazgāšanai nepievērš uzmanību – var gadīties, ka krūšturis izbalē, iekrāsojas vai tā materiāls maina formu. Dalīsimies ar pāris padomiem un ieteikumiem, lai apakšveļa būtu kā ‘otra āda’ arī pēc neskaitāmām mazgāšanas reizēm.

Krūšturis ir delikāts izstrādājums, tāpēc tā mazgāšanai jāpievērš lielāka piesardzība. Labākais un ieteicamākais veids ir mazgāt to ar rokām, izmantojot maigu mazgāšanas līdzekli. Tomēr, ja nav laiks un priekšroka tiek dota veļas mašīnai – ieteicams krūšturi ievietot speciālā apakšveļas maisiņā un mazgāt saudzīgā, vēsa ūdens cikla režīmā.
Nav noteikts konkrēts laika intervāls, pēc cik ilga laika nepieciešams mazgāt apakšveļu, to var ietekmēt dažādi faktori. Vēsākā laikā krūšturus ieteicams mazgāt pēc 3-5 lietošanas reizēm, bet karstākā vasaras dienā vai intensīvu aktivitāšu laikā tas noteikti jāmazgā biežāk. Mazgāšanas biežumu var ietekmēt arī ādas veids, piemēram, ja āda ir taukaina, vai ir izteikta svīšana, apakšveļa jāmazgā biežāk.



Ja izvēlies apakšveļu mazgāt ar rokām
Piepildi izlietni, vannu vai lielāku trauku ar vēsu ūdeni. Pievieno veļas mazgāšanas līdzekli un pilnībā iegremdē krūšturi ūdenī. Labākam rezultātam un vieglākai mazgāšanai – ļauj krūšturim ūdenī mērcēties vismaz 15-20 minūtes.
Kad krūšturis ūdenī ir mērcējies noteikto laiku, to var viegli un maigi paberzēt ar rokām. Vēlāk izņem to no ziepjūdens un noskalo ar vēsu ūdeni, lai noņemtu mazgāšanas līdzekļa atliekas. Pēc skalošanas krūšturis jāieliek absorbējošā dvielī, lai vieglā veidā izspiestu lieko ūdeni. Šeit gan jāpiemin, ka nav nepieciešams ūdeni no krūštura ‘izgriezt’ vai pārāk spēcīgi spiest dvielī, tādā veidā var izstiept materiālu. Kamēr audums ir mitrs – krūštura detaļas izlīdzini ar rokām, lai krūštura bļodiņas nekļūtu izliekušās vai salocījušās. Pēc šī posma seko krūštura žāvēšana. To žāvē pakarot pa vidu – starp krūštura bļodiņām. Šādā veidā tiek saglabāta esošā bļodiņu forma un netiek izstaipītas plecu lences. Lai izvairītos no krāsas izbalēšanas, nav vēlams apakšveļu žāvēt tiešos saules staros. Apakšveļas mazgāšana ar rokām ir ātrāks un saudzīgāks veids, tomēr, ja ikdienas steigā neatliek laika krūštura mērcēšanai – zemāk izlasi padomus apakšveļas mazgāšanai veļas mašīnā.



Ja izvēlies apakšveļu mazgāt veļas mašīnā
Neatkarīgi no veļas mašīnas kvalitātes un jaudas, šādā mazgāšanas veidā apakšveļa tiek ātrāk nolietota. Tālāk ieteiksim pāris padomus, kā labāk aizsargāt apakšveļu no tās formas vai krāsas zaudēšanas. Ieteicams mazgāt krūšturi nelielā veļas mazgāšanas reizē, ja apģērbs brīvi kustas mazgāšanas ciklā, mazgāšana būs kvalitatīvāka. 
Pirms mazgāšanas – vispirms aiztaisi krūštura aizdari, jo atvērti āķīši var bojāt krūštura materiālu vai ieķerties citā apģērba gabalā. Lai krūšturis mazgāšanas laikā tiktu labāk aizsargāts – to vēlams ievietot veļas mazgāšanas maisiņā. Šādus speciālos veļas mazgāšanas maisiņus var iegādāties dažādos mājas un sadzīves preču veikalos. Uzstādi saudzīgu režīmu ’’mazgāšana ar rokām’’, kā arī ievēro, lai mazgāšanas temperatūra nav  augstāka par 30°C. Pēc mazgāšanas cikla beigām izlīdzini porolona bļodiņas un citas polsterētās detaļas ar rokām. Šādā veidā tās nebūs saburzītas un nemainīs savu formu. Žāvēšanas process ir nemainīgs kā mazgājot ar rokām – pakar krūšturi pa vidu, starp krūštura bļodiņām.
Instrukciju par veļas pareizu kopšanu var izlasīt arī informācijas zīmītē pie izstrādājuma vai papildus noskaidrot sarunā ar veikala pārdevēju.



Dabiskās šķiedras
Zīds: ieteicams mazgāt ar rokām aukstā ūdenī vai veļas mašīnā saudzējošā režīmā, 30°C temperatūrā, neizgriezt un gludināt no virspuses, kamēr pilnīgi izžuvis.
Kokvilna: krāsainos izstrādājumus ieteicams mazgāt veļas mašīnā 40°C-60°C temperatūrā (tumšos un gaišos izstrādājumus mazgāt atsevišķi, lai izvairītos no produktu sakrāsošanās).

Mākslīgās šķiedras
Viskoze: ieteicams mazgāt ar rokām siltā ūdenī un gludināt ar siltu gludekli.
Acetāta audums: ieteicams mazgāt ar rokām 40°C temperatūrā. Nebalināt un gludināt ar siltu gludekli.

Sintētiskās šķiedras
Poliēstera šķiedra: ieteicams mazgāt 30°C-40°C temperatūrā, vēlams ar rokām. Neizgriezt un nenospiest. Gludināt ar siltu gludekli.
Poliamīda šķiedra: baltos izstrādājumus ieteicams mazgāt 40°C temperatūrā. Krāsainos izstrādājumus un smalku veļu labāk mazgāt ar rokām siltā ūdenī.
Akrila audums: ieteicams mazgāt 40°C temperatūrā, nebalināt un neizgriezt. Žāvēt, vienmērīgi izklātus, gludināt ar siltu gludekli. 
Elastāns: elastānā var būt 25 procenti likras, tāpēc vēlams ievērot galvenās šķiedras instrukciju un žāvēt tālāk no siltuma avotiem.