Smalkajā apakšveļas pasaulē, kur mežģīnes savienojas ar komfortu un stils mijas ar jutekliskumu, mīti un maldīgi priekšstati nereti apvij šī produkta skaistumu. Sākot ar seniem uzskatiem par krūšu formas saglabāšanas veidiem un beidzot ar pieņēmumiem par to, ka apakšveļas kvalitāti nosaka cena. Lasi tālāk, lai atklātu patiesību, kas slēpjas aiz šiem un citiem mītiem.


Zem baltas krāsas apģērba vēlams valkāt tikai baltu apakšveļu.

Jā, var šķist, ka zem balta apģērba nepieciešams vilkt tādas pašas krāsas apakšveļu, tomēr šoreiz atbilde ir – nē. Velkot baltu zem balta izceļas apakšveļas siluets un tas kļūst pamanāmāks. Baltas apakšveļas vietā iesakām izvēlēties bēšu jeb miesas krāsu. Ja apakšveļas garderobē nav bēšas vai gaiši brūnas krāsas apakšveļa, vari izmēģināt pat sarkanu. Sarkana apakšveļa zem balta krekla kļūst nepamanāma, neatkarīgi no ādas krāsas.


Braletes un bezstīpiņu krūšturi neatbalsta krūšu formas noturību.

Braletes un bezstīpiņu krūšturu konstrukcijas piešķir pievilcīgu un dabisku krūšu formu, kā arī labi satur krūtis. Šāda veida krūšturi ir īpaši mīksti un komfortabli, tie spēj pielāgoties dažādiem krūšu izmēriem, papildus nepaceļot un nekoriģējot dabīgo krūšu formu. Jā, arī krūšturi bez iestrādātām stīpiņām spēj nodrošināt kvalitatīvu krūšu atbalstu.


Krūšturis no kolekcijas ''Kamila''.


Dārga apakšveļa garantē augstu kvalitāti.

Lai arī daži augstākās klases apakšveļas zīmoli piedāvā izcilu produktu kvalitāti, ir arī finansiāli pieejamākas iespējas, kas nodrošina tikpat lielisku kvalitāti, komfortu un stilu. Produkta cena ne vienmēr nosaka materiālu izturību un citu būtisku īpašību nodrošināšanu.


Viens izmērs der dažādiem zīmoliem.

Apakšveļa neatbilst vienai universālai izmēru sistēmai. Katram zīmolam var būt sava izmēru tabula, tāpēc pirms iegādājies apakšveļu – pievērs uzmanību izmēru tabulai vai piemēri produktus veikalā. Spied uz saites, lai iepazītos ar Rosmes izmēru tabulu.


Krūšturis no kolekcijas ''Patricia''.


Sievietes pārzina savu apakšveļas izmēru.

Pēc dažādu statistiku datiem noprotams, ka lielākā daļa sieviešu izvēlas nepareizu krūštura izmēru. Visbiežāk sievietes izvēlas pārāk mazu izmēru, kad krūtis krūšturī tiek iespiestas. Mazāks skaits sieviešu izvēlas pārāk lielu izmēru, šādā variantā ir brīva vieta starp krūtīm un krūšturi, kas veicina diskomforta sajūtu. Pirms jauna krūštura iegādes – iesakām sevi atkārtoti nomērīt, lai pēc zīmola izmēru tabulas spētu izvēlēties sev nepieciešamo izmēru un konstrukciju veidu. Iepērkoties klātienes veikalos – iesakām konsultēties ar pārdevēju par atbilstoša modeļa izvēli.


Krūšturi ar stīpiņām nav komfortabli un var izraisīt vēzi.

Katras klientes gaume un apakšveļas izvēle ir individuāla, kāda priekšroku dos stīpiņu krūšturiem – cita push-up, balkonetes stila vai bezstīpiņu krūšturiem. Visbiežāk sūdzības par stīpiņu krūšturu sagādāto diskomfortu rada nepareizi izvēlēts krūšturu izmērs. Ja izmērs neatbilst valkātājas vajadzībām – iestrādātā stīpiņa var spiesties ādā, saspiest krūšu audus vai radīt nevēlamu berzi. Dzirdēts arī mīts, ka ilgstoša stīpiņu krūštura valkāšana var veicināt vēža vai citas slimības rašanos. Jāatzīst, ka krūšturu izvēlei ar šo slimību rašanos un attīstību nav nekādas saistības.


Krūšturis no kolekcijas ''Jessica''.


Lai saglabātu krūšu formu un tvirtumu – krūšturis ir nepieciešams 24/7.

Pastāvīga krūštura nēsāšana, lai saglabātu krūšu tvirtumu ir maldīgs priekšstats, nevis zinātniski pamatots fakts. Krūšu tvirtuma mazināšanās ir dabiska novecošanās procesa sastāvdaļa, kuru veicina dažādi faktori, piemēram, ģenētika, grūtniecība, svara izmaiņas un vispārējā ādas elastība.


Platas, polsterētas plecu lences ir paredzētas tikai lielu krūšu īpašniecēm.

Platas, polsterētas plecu lences nav izstrādātas konkrētam krūšturu bļodiņu izmēram, tāpēc krūšu izmērs neietekmē šīs priekšrocības izmantošanu. Platas lences nespiež plecus, pietur krūtis un nodrošina labāku krūštura pielāgošanu ķermenim. Šādā veidā slodze, kas jāiztur krūšturim tā valkāšanas laikā, tiek vienmērīgāk sadalīta starp krūštura pamatni un plecu lencēm. Platākas plecu lences nodrošina lielāku komfortu krūštura valkāšanas laikā.


Krūšturis no kolekcijas ''True''.


Krūšturu izmērs dzīves laikā ir nemainīgs.

Krūšu formu un izmēru nosaka ģenētika un daudzi citi faktori. Krūšu tvirtumu, izmēru vai formu krūšturis neietekmē. Menopauzes laikā krūtis kļūst mīkstākas, jo krūšu audi tiek aizstāti ar taukiem, turpretī - grūtniecības laikā krūtis kļūst lielākas. Šādas ķermeņa izmaiņas notiek neatkarīgi no krūštura nēsāšanas biežuma vai izvēlētās konstrukcijas veida. Krūšturis ir paredzēts, lai palielinātu komfortu un nodrošinātu krūšu formas noturību.


Apakšveļas mazgāšana ir sarežģīta.

Pastāv mīts, ka krūšturu mazgāšana ir ilgs un delikāts process. Taisnība, ka smalkiem un maigiem audumiem ir nepieciešama rūpīgāka kopšana, tomēr apakšveļas izstrādājumus var mazgāt ar rokām vai veļas mašīnā. Jāpiebilst, ja izvēlies mazgāšanu veļas mašīnā, tad iesakām izmantot apakšveļai paredzētos mazgāšanas maisiņus un izvēlēties atbilstošu mazgāšanas temperatūru, režīmu.


Krūšturis no kolekcijas ''Nadine''.


Apakšveļa nav tikai apģērba gabals, tā ir pašizpausmes, komforta un pārliecības forma. Apakšveļa var būt ļoti daudzveidīga, lai atbilstu katra cilvēka skaistumam. Atceries, ka apakšveļu nevar ierobežot mīti un seni izteicieni, savas izvēles un nepieciešamības nosaki Tu pati.